Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kategorický imperativ Andreje Babiše navždy... doufejme v koncích

A je to tady. „Všichni kradnú!“A nejvyšší, óóóóóó božstvo osvícené, zřejmě také. Stahují mračna nad Andrejem Velikým? Pojďme se rozumně dohodnout, vyjádřeme mu plnou podporu, kterou, takto do jeho rukou vloženou, zajisté nezklame.

 „Všeci kradnú, já optimalizuji“

O korunových dluhopisech by se jistě dalo napsat mnoho. Stejně tak by se toho dalo napsat mnoho, a i napsalo, o konání finanční správy (např.: http://hlinka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=612708, http://hlinka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=601320). Proto si dovolím k dluhopisům pouze drobnou poznámku: Korunové dluhopisy byly uzákoněny od roku 1993 a trh o nich věděl. Nikdo, krom státu, tento zákon víceméně nevyužíval, ale najednou, v době, kdy mělo dojít k novelizaci a jejich zdanění, to jde.

Jako podnikatel si umím představit, že půjčím své vlastní firmě peníze. Ovšem půjčit své firmě peníze v takové výši, za úrok vyšší než byl na trhu obvyklý? Udělat to tak, abych z toho neplatil daň z příjmu a přitom se „prsil“, že má firma zaměstnává tolik lidí, že odvádí na daních a dávkách nejvíce peněz (což například vzhledem k dotacím také není pravda, neb Agrofert více bere, než odvádí - http://echo24.cz/a/wgwVj/babisuv-agrofert-dostava-vic-nez-plati-na-danich)? Jde zde samozřejmě o výklad zákona a nechť se k tomu finanční správa vyjádří, ale z mého pohledu je to minimálně nemorální…

Všeci kradnú, já dávám i beru Čapák“

Sám nejmocnější muž svého hnutí říká, že vše bylo v pořádku, neboť celá dotace prošla několika kontrolami na úrovni jak hejtmanů kraje, tak i na úrovni ministerstva financí, které vedl „za všechno může“ Kalousek. Pravdou je, že kontroly, které proběhly, zkoumaly pouze finanční toky, které pravděpodobně mohou být v pořádku, ovšem teď poprvé se prověřuje vlastnická struktura, kde mohlo k podvodu dojít.

Jen tak letem světem si to pojďme shrnout – vzniká firma Farma Čapí hnízdo, a.s., která žádá o dotace a tyto dostane. Následně je zde zanedbatelná pokuta ohledně čerpání dotace způsobena administrativní chybou (jednalo se o neproplacenou fakturu). Firma má anonymní akcie, které dle vysvětlení vlastní dospělé děti Andreje Babiše a bratr jeho družky. Po uplynutí dotační lhůty dochází k fúzi společnosti se společností IMOBA, a.s., čímž se vlastně celý projekt vrací do rukou Agrofertu.

Ať už se jedná o dotační podvod, či nikoli, je minimálně podezřelé chování bývalého ministra financí. Nejdříve se vykrucuje z odpovědí na otázky, kdo to vlastní, následně přiznává, že to to celé bylo jeho dětí. Děti nemám, tak nevím, ale myslím si, že pokud bych dal majetek svým dětem a ještě navíc anonymně, nebudu jim jej posléze zase brát. Asi děcka zlobila natolik, že si nezaslouží dotaci ani od ČR, ani od EU, natož pak od tatínka…

Všeci kradnú, já chci výjimku“

Protože všichni podnikatelé a živnostníci jsou parazity (Mládek, ČSSD), potencionální bílí koně (Janeček, ředitel finanční správy) a okrádají stát na daních (Babiš, ANO), je třeba nás důsledně kontrolovat. Proto lidmi zvolené hnutí ANO s podporou ČSSD zavedlo institut Kontrolního hlášení DPH a elektronické evidence tržeb.

Obě opatření jsou super. Obzvláště na konci měsíce se tetelím blahem nad tím, jak krásně nemohu okrádat stát a jak se mi (ne)zvýšila administrativa, tedy i náklady (ty bych samozřejmě ušetřil a tedy hanebně okradl i vlastní bratra), neb můj čas, stejně jako ostatních živnostníků a podnikatelů, (není) je zadarmo.

Z těchto důvodů tedy nerozumím tomu, proč některé firmy patřící, tedy teď ne, neb jsou ve svěřeneckém fondu, Babišovi, žádaly o výjimku z EET. Vždyť je to revoluční zákon, který prakticky v této podobě nikde v zahraničí dlouho nefungoval, a který narovnal podnikatelské prostředí.  

Všeci kradnú, já makám“

Onehdy se nejvyšší byl v hruď na svém facebooku, že on jediný maká. 

ABSOLUTNÍ REKORD!!! A ještě jednou - ABSOLUTNÍ REKORD!!! ANO!!!! 

Čísla jsou to možná hezká, mnohdy až úctyhodná. Nicméně položme si otázku, zda potřebujeme tolik nových zákonů?
Nemyslím si.
Z principu věci, v situaci, kdy je přezákonováno, je spíš na škodu předkládat velké množství předpisů ke schválení. Spíše by se měly současné novelizovat a zjednodušovat, ne-li přímo některé rušit.

Snad jen ještě poznámka – je prací poslance parlamentu být ve „žvanírně“ a jednat. Kdybych byl zaměstnancem, můj nadřízený by asi neměl radost z docházky do práce, která by činila cca 38% - http://www.psp.cz/sqw/pstat.sqw?o=7&id=6150&id_posl=1314.

Všeci kradnú, já pravděpodobně s nimi“

10. 8. 2017, kriminální policie požádala Poslaneckou sněmovnu o vydání dvou nejvlivnějších mužů hnutí ANO. Je to velice odvážný krok a kluci z PČR mají můj obdiv. Chce to zajisté, takto před volbami, velkou dávku odvahy. Rozhodně si nemyslím, že by šlo o volební taktiku.

Podle mě pro nikoho ze strany PČR není příjemné vyšetřovat pány Faltýnka a Babiše. Je to trochu takový danajský dar.

Pan Faltýnek se vyjádřil k obvinění celkem rozumně a důstojně, Babiš nikoli. Připomeňme si jeho slova:

  • „Je to poslední zoufalá snaha tradičních politiků a jejich zkorumpovaného systému se mě zbavit a ovlivnit volby, která je jak vystřižená z 50. let“
  • „Je to celé zmanipulované, trestní stíhání potřebovali načasovat před volbami, ve kterých jde o všechno. Protože buď tady budou dál ti tradiční politici nebo naši zemi povedou zodpovědní a nezkorumpovatelní lidé.“

Dobrá, taktika je jasná. Pojďme kopat do všech okolo. 

Je to jasná snaha ze sebe udělat mučedníka a to takovým způsobem, že to přirovnáme do procesů z 50. let. Trochu mi je líto všech těch, kterých se to tenkrát týkalo.

Dalším zajímavým faktem je, že už dopředu víme, že je to zmanipulované. Spis by měl být tajný, nikdo by prozatím neměl vědět, co v něm stojí. Jak je tedy možné, že už teď zpochybňuje vyšetřování a objektivitu orgánů činných v trestním řízení?

Je to běžná strategie tohoto pána kopat do všech a házet špínu na všechny. Nicméně nemyslím, že vrcholový politik, bývalý ministr, dost možná budoucí premiér, by měl používat takovouto rétoriku, či zpochybňovat práci policie. A nesmíme zapomínat, že půjde-li skutečně o Čapí hnízdo, tak tuto dotaci vyšetřuje i OLAF (https://cs.wikipedia.org/wiki/Evropsk%C3%BD_%C3%BA%C5%99ad_pro_boj_proti_podvod%C5%AFm). 

Nesporně dalším zajímavým efektem je to, a ta situace teoreticky může nastat, že pokud poslanecká sněmovna oba pány vydá ke stíhání, není prostředek, jak zabránit jejich kandidatuře. Takže v případě, že by skutečně tyto volby dopadly tak, že by se oba pánové vrátili do sněmovny, imunitu by získali zpět a celé to kolečko by jelo nanovo. Jen už tento fakt mě utvrzuje v myšlence, že nejde o strategický tah nepřátel nejvyššího, nýbrž jen o nešťastné načasování. 

Všeci kradnú, ale my máme kodex“

Morální, či etický kodex reprezentanta hnutí ANO mluví jasně. Oba pánové by měli… vlastně už ne.

Původní bod kodexu zněl takto: „Reprezentant, proti němuž je zahájeno trestní stíhání, neprodleně rezignuje na volený mandát, na svou funkci ve Hnutí a na členství ve Hnutí“. Ovšem byl upraven letos v březnu na nové znění a to: „Reprezentant, proti němuž je podána obžaloba pro úmyslný trestný čin nebo nedbalostní trestný čin spáchaný v souvislosti a ve spojení s výkonem veřejné funkce, neprodleně rezignuje na volený mandát, na svou funkci ve Hnutí a na členství ve Hnutí.“

Myslím, že pokud si založím politickou stranu a do stanov si „přicucnu“ etický kodex, měla by celá členská základna striktně trvat na jeho dodržení. Pan Babiš ovšem nevidí důvod, proč neprodleně rezignovat, neb dopředu víme, že je to celé účelově zmanipulované, aby „tradiční politické strany“ (co to je vlastně za výraz?) mohly bez obav rozdělovat svá korýtka a podvody a provozovat korupci a… no bylo by toho asi hodně.

Popravdě – v zahraničí můžeme být svědky rezignace politiků za mnohem méně závažná obvinění.

Všeci kradnú“ – proto já jdu volit

Závěrem bych chtěl říci, že je tedy důležité, obzvláště teď, si uvědomit komu budeme v následujících volbách dávat hlas.

Všichni krademe, jen Božský (NE, nemyslím Káju) je svatý a myslí to s námi dobře.
Nechci mít na vrcholné pozici politika, který je v podezření z takto významných trestních činů.
Nechci mít na vrcholné pozici politika, který je neustále ve střetu zájmů a současně do svých rukou shromažďuje stále větší moc, kterou může použít v tržním prostředí svých firem – byť i jen správnou informací…
Nechci mít na vrcholné pozici politika, který vlastní a využívá svá média.
Nechci mít na vrcholné pozici Andrej Babiše, ani nikoho z jeho bandy obdivovatelů, spolupracovníků, pohůnků – prostě někoho, komu výše uvedené skutečnosti nevadí či je snad dokonce obhajuje.

Pojďme se tedy rozumně dohodnout a vyjádřeme mu plnou podporu, kterou takto do jeho rukou vloženou zajisté nezklame – nedávejme tomuto hnutí hlas a nechme ho v klidu řídit své firmy a podnikat v případě, že bude zproštěn obvinění, či v případě usvědčení mu zašleme každý korunu na nové tepláky, živnostníci a podnikatelé, protože kradou, koruny dvě.

Autor: David Veselý | čtvrtek 17.8.2017 9:00 | karma článku: 32,12 | přečteno: 1251x
  • Další články autora

David Veselý

Klobouk dolů, pane Moravče

Otázky Václava Moravce si nenechávám ujít již delší dobu. Ovšem první Otázky roku 2019 pan moderátor předvedl extra výkon.

8.1.2019 v 8:00 | Karma: 40,17 | Přečteno: 6730x | Diskuse| Společnost

David Veselý

Sliby nesliby… nám je to asi fuk!

Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest...

16.11.2018 v 9:56 | Karma: 18,40 | Přečteno: 543x | Diskuse| Společnost

David Veselý

Vyměřený čas Andreje Babiše….

Vznikající koaliční smlouva má jednu, ono jich bude více, ale pro mě zajímavou podmínku a to, že prvoinstančně odsouzený člen vlády musí odstoupit v přiměřeném čase. Ale co to je ten přiměřený čas?

18.5.2018 v 8:00 | Karma: 12,80 | Přečteno: 723x | Diskuse| Politika

David Veselý

Squatter - aktivista, či terorista?

Squatting je obsazování opuštěných, neobývaných pozemků či budov, které squatter nevlastní, nemá v nájmu nebo nemá zákonné povolení k užívání. Je to in, je to cool a je to trestné...

20.2.2018 v 11:40 | Karma: 39,34 | Přečteno: 1386x | Diskuse| Společnost

David Veselý

Korektní šílenství

Korektnost, nekorektnost – je třeba vše přepisovat, narovnávat a zešílet. Je nezbytné přepsat dějiny k obrazu současnému...Musím zeptat proč?

4.2.2018 v 18:24 | Karma: 28,38 | Přečteno: 919x | Diskuse| Společnost

David Veselý

V zajetí kampaně

Tak nám Andrej vyhrál volby. Zatím to vypadá, že nová církev (Svědkové Babišovi), jak jsem navrhoval, bohužel nevznikne. Marketingový tým Marka Prchala se odradit nenechal a hýří skvělými nápady a kampaň nám pokračuje.

30.10.2017 v 8:00 | Karma: 14,48 | Přečteno: 334x | Diskuse| Společnost

David Veselý

Svědkové Babišovi

Vždy, když mi je „ouvej“, uchýlím s k brouzdání facebookovým profilem Andreje Babiše. Na tomto profilu naleznu útěchu v těžkých chvílích ztráty víry v demokracii a politický systém ČR.

19.10.2017 v 9:00 | Karma: 22,73 | Přečteno: 935x | Diskuse| Společnost

David Veselý

Sbohem, má nikotinová Lásko! Sbohem nočnímu klidu

První víkend bez hospodské cigarety je, řekl bych po pátku, katastrofou. Nevěřím v počasí, ani v to, že tento víkend probíhá hudební festivaly. A co mě na tomto nekuřáckém zákonu mrzí nejvíce?

3.6.2017 v 12:44 | Karma: 33,88 | Přečteno: 1404x | Diskuse| Společnost

David Veselý

Je to jasná kampaň…

Andrej Babiš nám denně v médiích říká, že vše je spiknutí proti jeho osobě, všechno je účelová kampaň. Já mu věřím, ale... Ale je mi pana ministra líto, ještě neví, co se chystá...

15.5.2017 v 19:36 | Karma: 28,92 | Přečteno: 1914x | Diskuse| Společnost

David Veselý

UPC – Peklo na zemi

Představte si situaci, že váš živí internet, pracujete z domu a... máte výpadek internetu. Že je to peklo? Není, to pravé peklo teprve začíná...

4.5.2017 v 14:42 | Karma: 27,06 | Přečteno: 1419x | Diskuse| Společnost

David Veselý

Seznamování: level programátor poprvé

Třicítka za mnou, děti žádné, vztah žádný, krom vztahu k životu starého mládence, alkoholismu, zvyknutí si na klid a pohodu bydlení o samotě, kdy si v bytě mohu pálit jednu cigaretu za druhou. Negativ mnoho nevidím.

5.4.2017 v 16:37 | Karma: 16,27 | Přečteno: 1176x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1980x
Programátor, rýpal a milovník dobrého jídla, hudby a brakové kinematografie...

Seznam rubrik