Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Andrej Babiš a jeho zastánci se brání tím, proč prý se kauza Čapí hnízdo vyšetřuje až po deseti letech. Jen pro upřesnění:

Sám Andrej Babiš říká, projekt Čapí hnízdo je z roku 2008. Tehdy byl objekt převeden ze ZZN Pelhřimov (spadající pod Agrofert) na držitele anonymních akcií - příbuzné Andreje Babiše. Následovala realizace projektu s dotací od EU ve výši přes 50 milionů Kč. Po dokončení se čekalo 5 let na splnění dotačních podmínek EU a v dubnu 2014 bylo Čapí hnízdo převedeno zpět pod Agrofert. Dotační podvod byl tedy dokonán až v dubnu 2014. Chvíli trvalo než se na to přišlo a policie i poslanecká sněmovna to začali šetřit na jaře 2016. Tedy se to nevyšetřuje po deseti letech, ale po dvou letech !!!

8 0
možnosti
Foto

Jen pro upřesnění - v dubnu 2014 byl už Andrej Babiš ministrem financí vlády ČR.

4 0
možnosti

Až si to ještě jednou přečtete zjistíte, že je to snaživé, super IN, ale především trapné.

0 3
možnosti
Foto

:-)Co tak děsí současné tzv. tradiční!! politic. strany. Nejspíše to, co ony samy stále praktikují. Užití kapitálu, a to jak zprostředkovaně, tak i přímo. Ovšem přímý a otevřený vstup představitelů silného kapitálu do politiky berou jako své přímé ohrožení. Jen bych rád dodal, že nejen u nás, ale i ve světě, to není ničím novým. Kapitál holt nezná hranic. Ani v politice, která nakonec také není ničím jiným, než byznysem. Stejně tak jako války, které nejsou také ničím jiným, než pokračování politiky, tudíž i byznisu, jen jinými prostředky a také pod jinými ,,ideemi a hesly". A atˇ se tolíbí, či nelíbí, to vše je obrazem i současného dění.

Zdroj: http://jiroudek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=618430

2 6
možnosti

Mě osobně třeba děsí to, že Babišovy nápady povedou ke konci liberální demokracie u nás. S těmi tradičními stranami to stále byla demokracie. S Babišem už nebude.

12 1
možnosti

To jsme to dopracovali. Jsou lidé (viz níže pan Poštolka), kterým to "účelové upravení Babišových majetkových vztahů za účelem získání dotace tak nějak nevadí". Takže podle něj lze beztrestně podvádět a vydojit tak z EU 50 mega, když je to pro blaho "našich pracujících". Jestli takto uvažuje většina Babišových voličů, tak nás potěš koště. :-/

13 3
možnosti

Bohužel je to asi tak, jak píšete. Usuzuji z komentářů, které lze číst na Facebooku na oficiální stránce A.B.. Občas je to výživné čtení

1 0
možnosti
Foto

Všetcí někradnů, iba tý, čo teraz revů;-O, protože po zavedení EET a kontrolních hlášení už jim to moc nejde;-D A za to prej může Bábiš. Ona to sice prosadila celá koalice a požehnal parlament, ale to je detail. Jen ,,některý" senátoři tedˇ pod vedením ,,sekyrovců", ,,bakalistů" a nezávisl. krále hazardu to tedˇ napadli. Proč asi8-o:-P

5 7
možnosti

Svatá prostoto....;-(

1 0
možnosti

Ať je to jak chce, Čapí hnízdo stojí a funguje. Krádež dotace nebo peněz ze státního rozpočtu je podle mne to, jak to předvedl Rath se svou partičkou nebo skupina v ROP severozápad.

Tak peníze sloužily výhradně k obohacení zúčastněných k jejich spokojenému životu. (nezávidím jim, mně by za to ty nervy nestály.).

Nevím proč (asi vím), ale mně ta účelové upravení Babišových majetkových vztahů za účelem získání dotace tak nějak nevadí. Věřte nebo ne, ale z těch 50 mega si on pro sebe nevzal ani 1 Kč.

5 11
možnosti

Z dotace možná přímo ne, ale doporučuji tam vzít rodinu na celodenní výlet spojený s obědem, či večeří. Nevěřil byste kolik lidí si tento luxus nemůže dopřát, viz. jídelní lístek restaurace (http://www.capihnizdo.cz/data/public/files/FCH_menu_245x315_CZ_alergeny_2017-03_web.pdf), případně se tam na víkend ubytovat s rodinou.

2 0
možnosti
Foto

Škrtněte z české politiky ANO a co Vám zbyde ? Sobotka, Chovanec, Marksová-Tominová, Kakaový Kraus, Filip, Grebeníček,Kalousek, Marek Benda,Ivan Langer, Němcová, Nejedlý, Mynář, Ovčáček.....A ti, kteří k nim neoddělitelně patří: Janoušek, Rittig, Rath, Dalík a jeho Topolánek, Rampula, Grygárek....Česká politika beznadějně uvízla v bahně a pokud se výše zmíněným a mnohým dalším podaří odstranit tak vlivného, bohatého a nezávislého hráče, jakým je Babiš a jeho strana, znamená to jednoznačné vítězství pro výše uvedené politické zombie. Protože nikdo lepší není vidět široko daleko.Pan Veselý, jako mnoho jiných, vyzývá k odmítnutí Babiše. Žel, jako mnoho jiných neříká, co bude dál. Ale právě tam je ten klíč ke správnému rozhodnutí.

7 12
možnosti

Myslím si, že tolik moci soustředěné v jedné osobně, nikdy nepovede k nezávislosti. Ovládat zemědělskou a živočišnou výrobu, chemický průmysl, lesy ČR (především v těžbě), ovládat média a být politikem? to není dobrá kombinace a střet zájmů je tak obrovský, že i kdyby si kdokoli stokrát přál objektivitu takového člověka, nikdy nemůže být objektivní a nestranný už z podstaty této moci... proto nemohu souhlasit s vašim přívlastkem nezávislé osoby A.B.

9 2
možnosti
Foto

Nebylo to psán po vlivem "antibabišovství?"

3 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS